perjantai 27. maaliskuuta 2015

Neuvolakortin kansia


Ainoan sivuja ja meidän instagramia (@annnakatrina) seurailevat ovatkin jo varmaan hyvän aikaa sitten bonganneet näitä tekemiäni neuvolakortin kansia. Ensimmäiset kannet olen tehnyt silloin, kun Aino oli vastasyntynyt (eli ihan pian kaksi vuotta sitten, iik!), ja muistan kuinka minua tympi, miten tylsät neuvolasta saadut kannet olivat. Sen jälkeen olen tehnyt näitä aina silloin tällöin, mutta nyt lisäsin kansia myös tuonne Ainoan fb-sivuille, kun näitä aina välillä on minulta ihan erikseen kysytty. Puuvillakankaiden valikoima kangaskaupoissa on muuten niin valtava, että ihan päätä huimaa! Siellä tulee aina sellainen olo, että tarvitsen NÄITÄ KAIKKIA :D Silitän kansiin aina lisäksi myös tukikangasta, joka kivasti napakoittaa kansien muotoa. Taskuja yksissä kansissa on yhteensä neljä kappaletta, joista yksi on mitoitettu esimerkiksi kela-kortille. Meillä näissä kansissa kulkevat Ainon neuvolakortin ja kelakortin lisäksi myös minun ja mieheni passit.


Mitäs mieltä siellä ollaan neuvolakortin kansista, tärkeä vai turhake? ;)
Kivaa viikonloppua kaikille!

♥Anna

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kuulumisia ja arvonnan voittaja


Huh. Blogihiljaisuus on päässyt venähtämään vähän liiankin pitkäksi, pahoittelut näin ensialkuun siitä. Suomeen palattuamme arki on hakenut taas uutta muotoaan, ja kotiinpaluu siihen liittyvine järjestelyineen on ottanut enemmän aikaa, kuin ajattelin. Toki olemme viettäneet paljon aikaa myös rakkaiden kanssa, joten "vapaa-aikaa" (eli blogiaikaa ;) on ollut aiempaan verrattuna tosi vähän. Soitin heti kotiin palattuamme töihin, että olen heidän käytettävissään jos/kun sairaslomia ilmenee, ja niitähän on ilmennyt. :D Olen ollut tosi paljon juurikin niissä "oikeissa" töissä, oikeastaan voisi sanoa että ihan täyspäiväisesti, siihen päälle vielä Ainoan tilaustyöt (joita muuten riittää, kiitollinen pitää olla siitä että pipoille on kysyntää!) ja iltaisin ei vain yksinkertaisesti ole jaksanut enää avata konetta. Olen kuitenkin kaivannut tänne blogimaailmaan kovasti, onneksi sentään olen edes jotenkin pysynyt seuraamieni blogien tahdissa, kommentteja vain on puhelimella lukiessa hankala jättää niin ne ovat sitten jääneet kirjoittamatta.


Tahdon kuitenkin jatkaa tätä rakkaaksi muodostunutta harrastusta vielä, vaikka kirjoitustahti tuskin niin tiiviiksi muuttuu kuin mitä se alkuaikoina oli. Tosin en tahdo sen jäävän näin harvaksikaan, täytyy katsoa mihin rytmiin tässä päästään :) Paljon olen käsitöitä tehnyt, nyt vain sitten purkamaan niitä tännekin ;) Arvontaan liittyen kyselin teiltä, mistä te haluaisitte täällä lukea, ja arkijuttuja toivottiin useammassakin kommentissa, joten ehkäpä sitten niitäkin luvassa. Myös muutama kiva haaste on vielä toteuttamatta, joten aiheita tosiaan ainakin riittää! 


Mutta NYT, vihdoinkin, siihen arvonnan voittajaan! ;) Voittajan arvoin random.org  -sivuston avulla, ja voittajaksi valikoitui tällä kertaa Saila, ONNEA! :) Laittelen sinulle mailia ensitilassa.



Mitä teille kuuluu?? Onko siellä edes enää ketään? :) 

♥ Anna


torstai 5. maaliskuuta 2015

Virkattu lippuviiri lastenhuoneeseen

 
Sain vihdoinkin pitkään mielessä pyörineen projektin päätökseen, kun viime viikolla pääsin ripustamaan Ainon huoneen seinälle virkatun lippuviirin. Näitähän on näkynyt ja näkyy edelleen paljonkin lastenhuoneen sisustuksessa, niin ommeltuina, neulottuina kuin virkattuinakin. Itse päädyin nyt tähän virkattuun versioon, jotenkin pidän sen yksinkertaisuudesta, ja mielestäni virkattu pinta näyttää kauniilta. Lähdin virkkaamaan kolmiota sen alareunasta, lisäten aina joka toisella kierroksella yhden silmukan molempiin päihin. Koukun nro oli 2,5 ja lankana käytin Svarta fåretin Matildaa (100 % puuvillalanka). Yhdistin liput toisiinsa virkkaamalla ensin 30 kjs (ripustuslenkiksi), ja sitten kiinteillä silmukoilla lippu kerrallaan kiinni ketjun jatkeeksi. Viirien väliin jätin 5 kjs. Aikaa tähän meni muutama ilta, sillä näin kärsimättömälle ihmiselle kuin minä olen, näiden virkkaaminen on aika yksitoikkoista puuhaa. ;) Kun viiri oli valmis, silitin sen vielä kevyesti höyryttämällä. Siinä silitellessäni huomasin, että muutamaan valkoiseen viiriin oli ilmestynyt likatahra, ja näissä kuvissa näkyykin kuinka olen niitä tahroja yrittänyt tuloksetta puhdistaa.. :D

Mutta likatahroista huolimatta oikein kiva viiri mielestäni, aion kyllä käyttää tätä Ainon synttäreillä koristeenakin. Jotenkin nyt vallan hullaannuin tästä, sillä työn alla on jo toinen viiri! Se tulee meidän makuuhuoneeseen, ajattelin ripustaa viirin ompelupisteeni/työpöytäni yläpuolelle. Kunhan vain nyt löytäisin motivaation virkata viirin loppuun... ;)

Mitkä yksityiskohdat on teidän lemppareita lastenhuoneessa? :)

♥Anna