tiistai 6. tammikuuta 2015

Kesämekko Ainolle


Jep, tiedetään, ajoissa ollaan ;) En vaan voinut olla ompelematta tätä suloista kesämekkoa Ainolle, siitä tuli aavistuksen suuri joten sehän on sitten kesällä kuin nakutettu! Otin kotoamme matkalukemiseksi Etulan & Valkeapää-Ikolan Mekkotehdas -kirjan, sain sen Aatulta viime vuonna äitienpäivälahjaksi. Kirja on I-HA-NA, mikä inspiraation lähde se onkaan.. Olen tehnyt sieltä paljon pieniä juttuja tässä viime aikoina, niistäkin kerron pian lisää : ) 


Tämä mekko on kirjan Riine -mekon kaavoilla tehty, ja on kokoa 86/92. Kuten sanoin, se on Ainolle hieman suuri vielä mutta niin ovat kaikki muutkin 92 cm vaatteet, kirjan kaava-arkin pienin koko on tuo 86/92 enkä vielä uskaltanut lähteä sitä ominpäin pienentelemään. Niin helppo mekko oli kyllä tehdä, että seuraavaa varmasti uskallan jo muokkaillakin, mutta pienentämään en silti lähtisi, sillä Ainohan kasvaa koko ajan kovaa vauhtia.


Olen ihan älyttömän innoissani siitä, kuinka helppoa ja kivaa tämä vaatteiden tekeminen onkaan! Toki mekot ovat varmasti sieltä helpoimmasta päästä, mutta silti. Tämä oli siis ensimmäinen vaate (jos asusteita ei lasketa), jonka olen koskaan ommellut, joten siihen nähden olen tosi tyytyväinen! Eikä taatusti jää viimeiseksi, pääni on ideoita pullollaan.. ; ) Joten kiitos vielä kerran äiti saumurista (tiedän että olet siellä linjoilla;), se on lisännyt ompeluinnostustani entisestään ♥

♥Anna

16 kommenttia:

  1. Kauniin hempeä mekko! Ja mekon sisällä olevakin niin söpön suloinen!!

    VastaaPoista
  2. Tekisitkö meiänkin rinsessalle :)) laitatko mulle spostiin hintoja niistä leivoksista ja tuosta mekosta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielelläni teen ;) Laittelen huomenna jossain kohtaa sinulle mailia ♥

      Poista
  3. Tämä on vaan niin ihana! ♥ Jos ostan itselleni tuon kirjan, mahtaisiko minustakin kuoriutua ompelija... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa ostaa, lupaan että sisäinen ompelijattaresi herää eloon!! ;) Tämä on nyt kuulema alennuksessakin joissain kirjakaupoissa.

      Poista
  4. Oi miten ihana! Olen himoinnut tuota kirjaa lainaan mutta kirjastossa on siihen aikamoinen jono, yllätysyllätys.

    Ompele kaunista lapselle on myös hieno ompelukirja, siinä oli muutama ihan älyttömän helppo ja kaunis malli. Mutta, näköjään sie olet aikamoinen mestari joten et ehkä niitä kaipaa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo mekkotehdas kirja on kuulema nyt kaupoissa alennuksessa, ilmeisesti 9,90€/kpl? Kannattaa käydä kurkkaamassa! :)

      Hei kiitos vinkistä, heti kun tullaan Suomeen niin käyn kyllä lainaamassa tuon vinkkaamasi kirjan! Ja ei minusta kyllä mestaria saa millään, ohjeita tarvitsen vielä piiiiitkään, niin alkutekijöissä on tämä vaateompeluinnostus! ;)

      Poista

Mukavaa jos kommentoit ♥