maanantai 19. tammikuuta 2015

Meidän päivä

Seuraamieni blogien Meidän päivä -tekstit ovat mielestäni tosi kivoja, on aina yhtä mukavaa lukea, miten arki muissa lapsiperheissä oikein rullaa. Eilen aamuna sainkin sitten loistoidean toteuttaa tämän myös itse, onhan näitä mukava lueskella sitten joskus kuukausien päästä, kun arki onkin jo aivan erilaista. Tervetuloa päiväksi meidän mukaan! :)

8:00   Aatu herää ja nousee tekemään itselleen aamupalaa. Minä jään vielä sänkyyn.

8:30 Aatu lähtee jäähallille, tänään on pelipäivä joten harjoitukset ovat hieman aiemmin. Aino herää oven kolahdukseen. Vaihdan Ainon vaipan ja otan hänet vielä hetkeksi viereeni köllöttelemään.

9:00   Syömme aamupalaa, Ainolle puuroa, kuten joka aamu, itse syön pari palaa leipää. Yleensä syön itsekin puuroa, vaan nyt ei tee mieli.

10:00 Petaamme Ainon kanssa yhdessä sängyt (Ainon tärkeä tehtävä on aina heittää koristetyynyt päiväpeiton päälle, sen hän ehdottomasti haluaa joka aamu tehdä) ja käymme hammaspesuilla. Vaihdamme päivävaatteet, Aino pukee itse sen verran mitä osaa.

10:30 Aatu tulee hallilta, Aino ilahtuu aina niin kovin kun Aatu tulee kotiin. He pelailevat hetken mailoilla ja pallolla eteisessä ja lukevat muutaman kirjan. Minä siistin sillä välin hieman keittiötä.

11:00 Lähdemme Ainon kanssa ulos. Ulkona on kaunis ilma, aurinkokin paistaa hieman ja sää on ihanan raikas. Ainon lempipuuhaa puistossa on leikkiä "kioskileikkiä" ja laskea liukumäestä, tällä kertaa hän uskaltautuu myös isompaan keinuun. Matkamme takaisin kotiin kestää hieman kauemmin, sillä annan Ainon kävellä jonkin matkaa itse. Hän pysähtyy tutkimaan kaikkea mahdollista ja kerää kiviä vaunujen tavarakoriin.

12:15 Tulemme takaisin sisälle, ulkovaatteiden riisumisen jälkeen Aino suuntaa suoraan syöttötuoliinsa roikkumaan :D Lounaaksi hän syö eilisiä perunoita ja jauhelihakastiketta. Leipä on loppu, eikä pakkasessakaan ole lisää. Onneksi jääkaapissa on hiivaa, leivon nopeasti Ainon syödessä sämpylätaikinan kohoamaan.

12:30 Aino ja Aatu menevät päikkäreille, minä jään tekemään muutaman jutun tietokoneella. Yleensä Ainon unien aikaan juomme päiväkahvit ja katselemme seuraamaamme sarjaa (ja minä teen siinä samalla yleensä jotain käsitöitä..), mutta koska Aatu haluaa myös nyt nukkua, puuhailen omia juttujani. Hyvin usein Ainon päiväuniaikaan myös päivitän blogin.

13:45 Aatu lähtee jäähallille, Aino nukkuu edelleen. Minä leivon sämpylät uuniin ja siivoilen keittiötä. Suoristan hiukset ja meikkaan.


14:45 Aino herää pirteänä kuten aina, nämä olivat kyllä poikkeuksellisen pitkät päiväunet.. Normaalisti hän saisi tähän aikaan välipalaa, mutta koska olemme lähdössä hallille, syö hän nyt lämpimän ruuan. Aino syö ruuan hyvällä ruokahalulla, itsekin syön tässä välissä lämpimän ruuan. 

15:40 Hanna tulee sovitusti meille, pakkaan laukkuun muutaman sämpylän, vaihtovaipan ja Ainon vesipullon. En ole muuten enää aikoihin vaihtanut Ainon vaippaa muualla kuin kotona, mutta silti aina otan vaihtovaipan mukaan :D Lähdemme autolla jäähallille, peli alkaa klo 16. 

16-19 Jäähallilla. Erätauoilla käymme jaloittelemassa, pelissä on tänään paljon ihmisiä. Aino viihtyy hyvin, peli päättyy harmillisesti 0-6. Odottelemme Aatua ja Akua pelin jälkeen.


19:10 Kotona taas, soitamme pikaisen puhelun skypellä Aatun vanhemmille. Aino on näistä puheluista aina yhtä riemuissaan :) Tänään hän on puheliaalla tuulella ja kertookin ukille ja mummolle oppimiaan uusia sanoja. Aino on muuten oppinut, että isin nimi on Aatu ja äitin nimi on Anna, hauskaa minusta. :D

19:30 Ainon kylpy, tänään on hiustenpesupäivä. Aino ei ollenkaan pidä hiustenpesusta, mutta itkun lomassa hän taputtaa itselleen urheasta suorituksesta. :D Aino tykkää käydä joka ilta kylvyssä, mutta hiustenpesu on aina hieman tahmeaa touhua.

20:00 Ainon iltapala, hammaspesut ja iltasatu. Aatu tekee nopean kinkku-salamipastan huomiseksi.


20:15 Ainoa väsyttää, hän käy antamassa iltapusut ja -halit ja pyytää iltatuttinsa ja painelee kohti sänkyään. Siitäkään huolimatta nukahtaminen ei tänä iltana suju kuten yleensä, vaan Aatu jää nukuttelemaan Ainoa.

20:20 Minä menen suihkuun.

20:40 Aino nukahtaa, me syömme iltapalaa. Tässä on kyllä minun paheeni, syön nimittäin aina iltapalan sängyssä.. Alamme katselemaan seuraamaamme sarjaa, minä virkkaan samalla. ;)


00:15 Suljemme tietokoneen ja käymme nukkumaan, sovimme että huomenna emme valvo näin myöhään. Katsotaan, kuinka käy.. ;)

Sellainen oli meidän päivämme! Peli teki päivästä hieman poikkeuksellisen, mutta muulta osin tämä oli hyvin tyypillinen päivä meidän perheelle. Tykkäättekö te lukea näitä meidän päivä-juttuja? :)

♥Anna

18 kommenttia:

  1. Juu, tykkään! :) Olen miettinyt, että pitäisi itsekin... Hmm, saisikohan sitä aikaiseksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tee ihmeessä!! Musta olis ainakin tosi kiva lukea teidän päivästä. :)

      Poista
  2. Mä myös tykkään lukea näitä varsinkin silloin, kun mukana on kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä kuvat aina tuo oman juttunsa, nytkin vain päivän aikana meinasin monesti unohtaa niitä kuvia ottaa :D

      Poista
  3. Tätä oli kiva lukea! Itsekin monesti mietin, että olisi kiva tehdä, mutten muista kuvata tarpeeksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kuulla Jonna! :) Yritähän sinäkin joku päivä samaa, tosiaan se kuvien ottamien oli itsellekin aika haasteellista :D Liityin muuten lukijaksesi eilen (vai tänään..), olenkin nyt tässä kun aikaa on jäänyt niin käynyt lueskelemassa tekstejäsi.

      Poista
  4. Kivan lämmin blogi :) liityin lukijaksi. Mistä blogisi on saanut nimensä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Nea, ja SAMOIN! :) Liityin samoin sinun joukkoosi! Voisinkin kertoa tästä nimestä hieman taustaa uudelleen, mutta lyhyesti; tyttäremme nimi on Aino, meillä keräillään Aino -kirjasarjan kirjoja (joista yksi on juurikin tämä aino ja tuhmat luistimet), ja mieheni tämänhetkinen ammatti on jääkiekkoilija, joten summa summarum ;)

      Poista
  5. Tykkään, nää on aina kivoja! Ja Aino on niin suloinen :)

    VastaaPoista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos Emmi, arvaappa kahesti kuka oli "inspiraation" lähde ;)

      Poista
  7. Voi mahdoton kun tuo teidän tyttö on suloinen, hänen olemuksestaan tulee mieleen ihan meidän oma tytär! �� näitä postauksia on aina kiva lueskella! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, onpa kiva kuulla! ♥ Ja kiva, että tykkäsit jutusta :)

      Poista
  8. Tykkäsin hurjasti postauksesta! Lisää! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kuulla! ♥ Hmm voisihan näitä joskus toisenkin tehdä! ;)

      Poista
  9. Nämä postaukset on kivoja. :) Pitäis itsekkin tehdä tämmöinen pitkästä aikaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä oli kyllä kiva tehdäkin! :) Joo hei tee säkin, olis tosi kiva lukea teidän päivästä!! :)

      Poista

Mukavaa jos kommentoit ♥