perjantai 12. joulukuuta 2014

Arkiruokien kuningas

Meillä tehdään kotona tosi perusruokia arkisin, viikonloppuisin saatamme tehdä pitsaa tai jotain muuta spesiaalia (pitsahan onkin tosi spesiaalia, heh..). Kalaakin yritämme syödä pari kertaa viikossa, ja silloin usein käytössä onkin tämä Aatun isän kalakastike -resepti. Tämä valmistuu tosi nopeasti, jopa varttitunnissa, ja on ihan älyttömän hyvää! Meillä Ainokin tykkää tästä ihan valtavasti, hänen annoksensa on melkein yhtä suuri kuin minun :D


4-5 :lle hengelle tarvitset;

300-400 g kylmäsavustettua kirjolohifileetä

1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prk (2,5 dl) ruokakermaa (tarvittaessa hieman enemmän, itse laitamme yleensä 1,5 prk)
1 pkt (100g) mustapippuri-tilli tuorejuustoa

Pastaa



Paloittele kirjolohifileet sopiviksi, pienehköiksi palasiksi. Muista terävä veitsi, kalaa on hankalaa leikata tylsällä veitsellä (kokemusta on.. ). Pilko sipuli, ja kuullota se pienessä määrässä voita. Lisää valkosipuli. Sekoita joukkoon ruokakerma ja tuorejuusto. Lisää pilkotut kirjolohifileet, anna hautua miedolla lämmöllä hetki. Tarjoile keitetyn pastan ja tuoreen patongin kanssa; nam!




 ♥ Anna

Ps. Ainolle sattui tänään aamupäivän puistoilun yhteydessä pieni kömmähdys, hän ei ollut huomannut maassa olevaa kuoppaa ja siihen sitten vasemman jalkansa nyrjäyttänyt. Hän ei sillä mielellään sen jälkeen ole astunut, ei kuitenkaan palpoidessa sitä arista eikä nilkka ole turvonnut. Hän nukkuu nyt päiväunia, seurataan tilannetta, pitääkö sitä nilkkaa lähteä johonkin näyttämään.. : (

6 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä, voisinpa syödä kalaa! Sinulle löytyy muuten haaste Tipulassa! :)

    http://tipulassa.blogspot.fi/2014/12/seitseman-jouluista-salaisuuttani-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompa harmi, ettet voi! :( Voi kiitos haasteesta, täytyykin ehtiä vastata siihen vielä tässä ennen joulua! ;)

      Poista
  2. Onpa hyvä ja helppo resepti! Nykyään tuntuu että ideat alkaa loppumaan reseptejen suhteen, kun joka päivä saa olla ruokaa tekemässä ja keksimässä mitä tekisi. Sitten kun pojallekin on tullut "hyi, pahaa" -vaihe ja itse en syö punaista lihaa, niin siinä onkin miettimistä mitä tehtäisiin :D Tämä resepti täytyy laittaa muistiin ja kokeilla joku päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanoppa muuta, me ainakin harva se päivä kaupassa painitaan sen ainaisen "mitä tänään syödään" ongelman kanssa! Voi ei, kunpa se vaihe menisi teillä pian ohi! Meillä semmoiset ovat vasta edessäpäin, täytyy nauttia nyt kun taaperolle vielä kaikki maistuu :D Kokeile ihmeessä reseptiä, tämä on kyllä tosi hyvää!

      Poista

Mukavaa jos kommentoit ♥