tiistai 7. lokakuuta 2014

Lähistöllä

Niille jotka ei vielä tienneet, niin Tranåshan on kunta Etelä-Ruotsissa, Jönköpingin läänissä. Asukkaita täällä on noin 14 000.

Näin kahden viikon oleskelun jälkeen ensivaikutelma kaupungista on tosi kiva, asutaan melkein keskustassa, tästä on alle kilometri matkaa keskustan kävelykadulle. Keskustan läpi virtaa joki, talot ovat vanhoja ja kauniita (ainakin jos nyt Kouvolaan vertaan :D), keskustassa on kaikki tarvittavat palvelut lähellä (tosin lähin ikea on Linköpingissä eli noin 70 km päässä mutta onneksi sitä nyt ei ihan päivittäin tarvita;) ja tällä "meidän puolella" kaupunkia on tosi paljon kasvillisuutta ja ihania puistoalueita. Lähellä on myös jonkinnäköinen satama-alue, siellä ei vielä olla tarkemmin käyty tutustumassa mutta paikalliset kyllä suosittelivat käymään siellä, on kuulema kaunista aluetta. 


Keskustassa on tori, jossa ilmeisesti joka perjantai on jonkinnäköiset markkinat, sinnekään ei olla vielä keretty! Paljon on paikkoja, joihin pitää käydä tutustumassa, mm. kirjasto ja uimahalli nyt ainakin! Keskustassa on myös eräänlainen "familjecentralen", jossa on maanantaista perjantaihin klo 9-12 avoin kerho 0-6 vuotiaille&vanhemmille, leikkipuistossa eräältä äidiltä kuulin tästä, sinne on tarkoitus mennä jo tällä viikolla.
 Tästä kun jatkaa suoraan, tulee ylämäki jonka mäen päällä me asutaan!


 Kauppareissun maisemia :) Oikea seikkailupuisto, paljon erilaisia polkuja ja kujia!


 Näitä sorsia on tuossa joessa lähemmäs 30, ja ovat kesyimpiä näkemiäni sorsia ikinä! Ja ISOJA :D


 Meidän lähin leikkipuisto, tullut aika tutuksi.. ;)


 Lähitaloja, asutaan oikeastaan omakotitaloalueen "keskellä"


 Keskusta-alue alkaa heti tuosta joen toiselta puolelta, me asutaan "tällä" puolella jokkee ;)


Sadepäiviä, ja aurinkoisia päiviä. Ilmat vaihdelleet ihan päivittäin, välillä on kuuma ko missä ja välillä taas tosi kova tuuli ja kylmä. Aina aamuisin yhtä arpomista että mitähän laitettas päälle ulos, minkähänlainen ilma tänään on.. Mistä tulikin mieleeni, että täällä puetaan kyllä lapsille, ihan pienillekin, toooosi kevyesti päälle! Puistossa ja kaupungilla nähty monesti lapsia joilla ei ole hattuja eikä hanskoja, ja pelkät leggingsit ja paituli päällä vaikka on kylmä sää.. vai ollaanko me vaan liian tarkkoja :D

Terkuin,
Anna, Aatu & Aino

2 kommenttia:

  1. Onpa kivan näköstä!! Jotenki tosi viehättävän oloinen ympäristö :) t. Jossu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä menee ihan top kolmoseen paikoista joissa on asuttu! Hirrvveen, hirrvveen mukava!

      Poista

Mukavaa jos kommentoit ♥