lauantai 21. helmikuuta 2015

Ompelupöytä -ajatuksia

Minulla ei Suomen kotona ole lainkaan "työpistettä"; ei ompelupöytää, eikä paikkaa ompelu-/käsityömatskuille. Täällä sain käyttööni tuollaisen vanhan toimistopöydän (ilman laatikostoja, ihan pelkkä tuollainen "levy" vain), ja se on ollut korvaamaton! En voisi enää kuvitellakaan ompelevani niin, että siirtelisin ompelukonetta kaappiin ja takaisin. Varsinkaan nyt, kun ompelen niin hirmuisen paljon.. JOTEN, Suomeen palatessa edessä on väistämättä oman työpöydän hankinta. Tutkin hieman eri liikkeiden valikoimaa, ja selkeät suosikit nousivat ikeasta ja jyskistä. Kokosinkin omat suosikit tähän kollaaseiksi! En kyllä mitenkään voi ostaa pöytää kokeilematta ja näkemättä sitä ensin, joten ainakin nämä käyn tsekkaamassa jo ensi viikolla.. ;)


kuvat googlesta.

kuvat googlesta.

Kuvat googlesta.

Kriteereitä on muutamia; pöydän pitää olla sen verran leveä ja syvä, että molemmat koneet (ompelukone & saumuri) siihen vierekkäin mahtuvat. Toisekseen pöydässä ei voi, lähinnä sivuilla, olla kovin monia lokerikoita, sillä molempien koneiden paininjalat tarvitsevat pöydän alta tilaa. Pidän siitä, että voin vain tuolia hieman siirtämällä vaihtaa konetta, eikä tarvitse siirrellä aina käytössä olevaa konetta "keskelle".  Äh, en edes osaa sanoa mikä näistä on suosikkini, kun kaikki ovat oikein kivoja, minun kyllä ehdottomasti täytyy nähdä nämä livenä ennenkun voin tehdä minkäänlaisia päätöksiä! Onko joku näistä sinun mielestäsi ylitse muiden? :) Mites muut ompelijat, olisko heittää jotain vinkkejä?? :-)

♥Anna

Ps. Aatun vanhemmat saapuivat tänne tänään, ja huomenna suuntaammekin koko kööri kohti Tukholmaa ja Suomea. Haikeaa, mutta samalla niin kovin ihanaa. ♥ Vietiin Ainon kanssa muuten sen pienen paikallisen käsityöliikkeen mummolle ja papalle pieni kiitos näistä kuluneista kuukausista, he ovat olleet niin kovin ihania. Itkuhan siinä pääsi, tulen kyllä muistamaan heidät aina! Oikein kivaa viikonloppua kaikille, palaillaan muuttotohinoiden jälkeen! ♥


6 kommenttia:

 1. Tsemppiä muuttoon!

  Miulla on (siis on tällä hetkellä varastossa, mutta ensi viikolla muuton myötä jo työhuoneessa) tuollainen valtava Ikean pöytä mustilla pukkijaloilla. Pöytälevy on puuta ja olen petsannut sen mustaksi - järkeilin, että se ainakin kestää käytössä nättinä eikä ala lohkeilemaan kulmista kuten lastulevypöydät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja sitä samaa myös teille!! <3

   Oi, kuulostaa kivalta :)

   Poista
 2. Oma kunnollinen työpiste (tai -huone!) olis kyllä ihana. Tulis ehkä tehtyäkin vähän enemmän kaikkea, kun ei tartteis ensin alkaa kaivaa ompelukonetta jostain ja muita tarvikkeita jostain muualta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kun oliskin huone!! Toistaiseksi tuo "työpistekin" on ollut riittävä, juuri tuon takia mitä sanoit; ei vaan aina kehdannut käydä ompelemaan kun ei jaksanut siirrellä KAIKKEA :D Ehkä sellainen sinullekin järjestyisi johonkin nurkkaan?? ;)

   Poista

Mukavaa jos kommentoit ♥