lauantai 17. tammikuuta 2015

2 x kantokoppa

Otin jouluna kotona käydessämme mukaani muutaman rullan matonkudetta, jotka muistin kaapeistamme löytyvän. Joskus ne olivat matto, mutta juhannusruusu -malli alkoi niin kovasti tympiä että purin sen sitten osiin, ajattelin että kyllä minä kuteelle käyttötarkoituksen vielä keksin. Ja tosiaan keksinkin, tämän nuken kantokopan piti itseasiassa valmistua jouluksi Ainolle, mutta en sitä sitten Suomessa ollessamme ehtinytkään virkkaamaan. Vaan nytpä ehdin, ja kuulkaa ihan kaksin kappalein.. ;)

Vaan kyllähän Ainolle ihan yksikin riittää, mutta tässä olikin nyt enemmän kyseessä oma mielenpinttymäni. Tein siis ensimmäisen kopan hieman sovelletulla NOVITAN ohjeella. Sen valmistuttua olin siihen kyllä tyytyväinen, mutta Ainon sillä leikittyä jonkin aikaa huomasin, ettei koppa oikein "pysynyt kasassa", ja kahvatkin olivat aavistuksen liian lyhyet. Reunat kaartuivat kurjasti, ja en vain yksinkertaisesti ollut enää tyytyväinen työhön. Näin käy kyllä tosi harvoin, onneksi minulla on täällä aikaa murehtia tällaisista.. :D


No, ajatusta uudesta kopasta hetken pohdittuani päädyinkin tekemään kopan ihan "omalla ohjeella". Tein pohjaosasta erilaisen kuin ensimmäisestä, ensimmäinen oli suorakaiteen muotoinen ja tämä toinen sitten ovaalin muotoinen. Erona näillä on myös se, että ensimmäisessä käytin vain kiinteitä silmukoita ja tässä toisessa pääasiassa pylväitä. Myös kuomun tein ihan eri tavalla, ja täytyy kyllä sanoa että tästä toisesta versiosta tuli tosi hyvä! Tämä kestää leikeissäkin paremmin, korin matalammat reunat eivät taipuile ollenkaan niin paljon. Tähän toiseen olenkin todella tyytyväinen :) Kun näitä nyt äkkiä vilkaisee, tuossa kun ovat vierekkäin kuvassa, niin eihän näillä nyt hirveän suurta eroa ole. Mutta itse sitä on omia töitään kohtaan niin kovin kriittinen välillä ;) Tuo ensimmäinen versio meneekin purkuun pian, kuten sanoin, niin eihän Aino kahta tällaista tarvitse. Ajallisesti nämä eivät kyllä olleet iso projekti, tuo toinen versio valmistui esimerkiksi seuraamamme sarjan kahden jakson aikana :)


Huomaatko sinä kopissa merkittävää eroa? 

♥Anna

15 kommenttia:

 1. Taas, kuten hyvin useasti sinun postauksia lukiessani, ensimmäinen ajatus on "mäkin haluan"! :D Nro 2. kantokopan kahvat näyttävät kyllä käytännöllisemmiltä. Muuten molemmat näyttävät mielestäni oikein hyviltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Saila! ♥ Kurkkasin blogiisi, ja uskon että kyllä tämmöinen sinultakin onnistuu! :) Eli eikun tekemään vain ;) Ja juu kyllä nro 2. kahvat toimivat paremmin!

   Poista
 2. Mä tykkään ulkonäöllisesti enemmän kopasta nro. 1. Nuo kiinteät silmukat ovat jotenkin sirompia kuin pylväät, mutta tuo nro. 2 on varmasti Ainon leikeissä parempi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa tuosta siroudesta, voisihan tuo matalampi koppakin toimia noilla kiinteillä silmukoilla! :)

   Poista
 3. Täällä aina ihan huulipyöreänä ihastelen näitä sun käsitöitä! Just mietin, että mulla menis tuollaisen väkertämiseen varmasti vuoden päivät :D Kivalta näyttää kyllä molemmat ja kuvankin perusteella tuo nro 2 vaikuttaa paremmin muotonsa pitävältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Heidi, kiitos ♥ Älä nyt, minä nyt vain olen sellainen höyrypää että äkkiä kaikki heti valmiiksi :D

   Poista
 4. Siis ei oo totta! Aina vaan ihanempia juttuja. Voi miks mulla on peukalo keskellä kämmentä.. Niin kauniita juttuja teillä, ihan toista kun kaikki se värikäs muovihärpäkelelu mitä meiltä löytyy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vähän sellainen että kun jonkun idean saan niin pakko se on toteuttaa, en saa rauhaa itseni kanssa muuten :D Mutta kyllä tämäkin tekeminen vähentyy kesän kynnyksellä kun työt jälleen odottavat ;)

   Oli minullakin vielä nelisen vuotta sitten, peukalo keskellä kämmentä, mutta harjoittelemalla tähän on tultu :D Ja voi kuule, löytyy niitä muovihärpäkkeitä meiltäkin, ihan liikaa jos multa kysytään ;) Ja kyllähän lapsen leluista pitää värejä löytyäkin!

   Poista
 5. Mahtavia kumpikin. Todella taitava olet! Saisko sinun oman ohjeen myös blogiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Laura! Voisinhan minä jonkin ohjeen tänne tehdä, olisipa sitten itsellekin muistissa :)

   Poista
 6. Kuva 1 miellyttää myös minua enemmän. :) MÄ EN KESTÄ!!! Nää on niin ihania..kuten kaikki käsityösi. ♥

  VastaaPoista
 7. Tulin vastavierailulle. Onpas ihania juttuja blogi täynnä, itse vaan haaveilen, että olisi aikaa opetella neulomaan tai käyttämään ompelukonetta muuhunkin kuin verhojen ompeluun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit! :) Ja kiitos paljon! Juu itsekin tosi kauan aina vain ihastelin muiden töitä, sitten äitiyslomalla kun oli hieman aikaa enemmän (Aino päästi aika helpolla vauva-aikanaan, katsotaan mitä uhma tuo tullessan..;) niin hurahdinkin ihan täysillä, siltä tieltä ei olekaan enää paluuta ollut.. :D Suosittelen kokeilemaan vain rohkeasti jos yhtään innostusta löytyy! :)

   Poista

Mukavaa jos kommentoit ♥