maanantai 5. tammikuuta 2015

Kaikki laivaan

Meidän meno- ja tulomatkat Tranåsin ja Kuopion välillä taittuivat tänä jouluna autolla ja laivalla matkustaen, rajan ylitimme TallinkSiljalla. Menomatkalla, 17.12 laivana oli Silja Serenade ja tullessa 25.12 Silja Symphony. Menomatka Suomeen sujui tosi hyvin, ajoimme täältä Tranåsista Tukholmaan (n.300km), siitä sitten laivalla Helsinkiin yön yli ja aamulla vielä autolla Helsingistä Kuopioon. Laivamatka meni tosi kivasti, laiva oli ihan tyhjillään ja leikkipaikallakin Aino sai touhuta melkoisen omassa rauhassa (toki me olimme siellä hänen kanssaan). Ruoka oli hyvää, ja laivakokemus muutenkin oli tosi positiivinen, varsinkin kun meitä aikuisia oli nyt kaksi. Aiemmin syksyllä kun tulin tänne Ainon kanssa laivalla, meni kaikki huomioni kyllä vain ja ainoastaan Ainon perässä pysymiseen.. Siksi kannatankin tätä kahden aikuisen taktiikkaa :D

Mennessä laiva oli tosiaan aivan tyhjillään, Ainolle oli jopa tuotu hyttiin matkasänky valmiiksi. Aino rakastui pallomereen ja pienille tarkoitettuun liukumäkeen, voi sitä riemua :) Näkipä hän joulupukinkin, joka tosin aiheutti vain itkureaktion.. Herkuttelimme laivan illallisbuffetissa ja puuhasimme leikkipaikalla, kiertelimme myös tietenkin myymälät ja tax-freen. Aamulla saimme herätellä Ainoa aamupalalle, hän kun tykkää yleensä nukkua aamulla lähemmäs yhdeksää. Kun vielä aikaeron vuoksi jouduimme muutenkin heräämään tuntia normaalia aiemmin, oli aamu hieman kankea myös hänelle ;)Tulomatkalla odottikin sitten aivan toinen ääripää.. Laiva oli tupaten täysi, todella paljon lapsiperheitä ja ihmisiä noin muutenkin. Ruokapaikat olivat ihan täynnä, leikkipaikasta nyt puhumattakaan.. Mahduimme onneksi syömään laivan kahvilaan, josta sai myös lämmintä ruokaa. Ilmassa oli ehkä myös jo pientä matkaväsymystä, sillä me kaikki kolme olimme valot sammuksissa valmiina yöunille jo ennen yhdeksää. Silja Symphonylla on vastikään uusittu lasten leikkialue, siljaland, joka oli kyllä tosi kiva. Muumipeikon ja pikkumyyn Aino kerkesi vilaukselta näkemään, harmi kun en kuvaa ehtinyt ottaa. Tuskinpa Aino olisi uskaltautunut viereen menemäänkään.. ; )


Kaiken kaikkiaan laivamatkoista jäi hyvä mieli. Rattaita meillä ei muuten ollut ollenkaan, auto tuli sen verran täyteen että yksinkertaisesti ne vain eivät mahtuneet mukaan. Mutta leikkipaikalta sellaiset sai lainaksi panttia vastaan, tosi hyvä systeemi! :)

Psst, muistathan käydä osallistumassa TÄHÄN (klik) arvontaan! :)

♥Anna

4 kommenttia:

 1. Voi ei miten suloinen on tuo kuva missä Aino nukkuu autossa! Ihana :)
  Olis kiva käydä joskus laivalla ja päästä Tukholmaan, minä en oo ikinä ollu laivalla! Vähän toisaalta ehkä jännittäiskin kyllä ekalla kerralla.. Mutta pitää kyllä joskus lähtee lasten kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin, nukkuva lapsi vain on yksi suloisimmista jutuista ikinä ♥
   En ole itsekään ihan hirveän montaa kertaa laivalla ollut, joten kyllä sillä matkustaminen itseänikin vielä jännittää :D Parasta se varmaan on kesällä, ilman syysmyrskyjä ja muita sääilmiöitä! Suosittelen kyllä varsinkin tallinksiljaa lasten kanssa, siellä kyllä riittää nähtävää ja tehtävää tosi paljon :)

   Poista
 2. Tipulassa kerätään tammikuulta hyvän mielen postauksia. Haluaisitko linkittää tämän ja/tai muita postauksiasi tänne? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mielelläni, teen sen tänään kunhan ehdin!! :) Huippu idea, jälleen kerran ♥

   Poista

Mukavaa jos kommentoit ♥