perjantai 28. marraskuuta 2014

Virkatut lumihiutaleet, OHJE

Tässäpä tulisi kuvien kanssa ohjeet TÄMÄN aiemmassa tekstissä vilahtaneen lumihiutaleen virkkaamiseen. Alkuperäinen ohje löytyy TÄÄLTÄ, sivulla on valtava määrä erilaisia ohjeita, suloisia kaikki! Mutta tosiaan, sovelsin ohjetta pikkaisen. Kokeilin kyllä ihan kyseisen ohjeen mukaankin mutta en saanut sitä jotenkin nätisti asettumaan.. Lie syynä se että en ole aiemmin virkannut tuollaisen "virkkauskaavion" avulla (mikähän sen oikea nimi on?), saatoin siis tulkita ohjetta ihan väärin :D Mutta tässäpä tulisi melko selkokielistä ohjetta niille, jotka ovat vähemmän virkanneet. Klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi.

Lyhenteet;
  • kjs = ketjusilmukka
  • ps = piilosilmukka
  • ks = kiinteä silmukkaTämän neljännen ja samalla viimeisen kierroksen ohjeet tulevat useampana kuvana, tällä viimeisellä kierroksella siis kokonaisuudessaan muodostuvat lumihiutaleen "sakarat".


Valmista! Näihin käytin puuvillaista melko ohutta lankaa, ja vaihtelemalla virkkuukoukun kokoa sain hiutaleista kivasti eri kokoisia. Kaksi tein ihan villalangasta, ne tosin värjäytyivät tärkkäyksessä inhottavasti hieman kellertäviksi.. Käytin virkkuukoukkuja nro 2.5, 3, 3,5 ja 4.

Sitten onkin vuorossa lumihiutaleen tärkkääminen. Itse käytin sokerivettä, johon laitoin 1 dl sokeria ja 1 dl vettä. Kuumensin veden kiehuvaksi, lisäsin sokerit ja siirsin pois kuumalta levyltä. Sitten sekoitin niin kauan, kunnes sokeri oli täysin liuennut. Sen jälkeen yksi kerrallaan kastoin lumihiutaleet seokseen, samalla puristelin liiat vedet pois ennen pingoitusta. Huh että tahmaista puuhaa.. Pingoitusalustaksi sopisi paremmin esim styroksilevy, mutta koska en mistään täältä kaupoista sellaista löytänyt, käytin ihan vaan noita meidän pöytätabletteja. :D Käytit sitten mitä alustaa hyvänsä, muista suojata se muovilla! Annoin lumihiutaleiden kuivua n. yhden vuorokauden verran.♥ Anna

1 kommentti:

  1. Näyttää hienoilta ja yksinkertaisilta. Jokainen ohje selkeä ja yksinkertainen. Tilasin juuri netistä kultaista, hopeaa ja valkoista lankaa. Josko kokeilee niistä tehdä ja alkaa valmistautumisen jo näin helmikuussa lasten joulumyyjäisiin. Josko niitä saisi vaikka omaankin kuuseen koristeeksi.
    T:Eeva

    VastaaPoista

Mukavaa jos kommentoit ♥