keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Vastasyntyneen neulottu myssykkä

Ystäväni Heli on aikamoinen nainen, kolmen ihanan tytön äiti ja täytyy kyllä sanoa että ihan uskomattoman lahjakas ja rohkea, häneltä sujuu kaikki mihin hän suinkin ryhtyy. Työkseen hän sisustaa ja stailaa asuntoja mutta nykyään työpäivät painottuvat enemmän ihmisten kuvaukseen, ja sydäntä lähellä ovatkin erityisesti pikkuväki. Hänen upeita kuviaan voit käydä kurkistelemassa TÄÄLLÄ , tai tutustua Heli Mielonen photographyn sivuihin facebookissa (klik!). Heli pyysi minulta jo hyvän aikaa sitten muutamia käsityöjuttuja rekvisiitaksi erityisesti vastasyntyneiden kuvauksia varten. Paljonhan minä myssyjä olen neulonut, mutta juuri tällaista Helin toivomaa en ollut aiemmin tehnyt. Turvauduinkin facebookin neulonta -ryhmään, josta sain välittömästi apua pulmaani! 


Pohjana käytin TÄTÄ ohjetta, mutta päädyin soveltamaan aika paljon. Tähän kokosinkin nyt ohjeet omasta sovelluksestani, sitä toivottiin myös tuolla kyseisessä ryhmässä. Lankana käytin paikallisesta käsityöliikkeestä löytämääni merinovillalankaa (Sublime baby cashmere merino silk dk), aivan taivaallisen pehmeää ja ihanaa neuloa! Yhdestä 50g kerästä tuli kaksi vastasyntyneen myssyä. Värit valitsin Helin toivomusten mukaan.Tämä silmukoiden poiminta reunoista siis siksi, että sileä neuloshan menee ikävästi kuprulle neulottaessa. Minulla ei ole täällä silitysrautaa, mutta esimerkiksi kevyt höyrytys auttaa myös näihin kääntyviin reunoihin jonkin verran. Ja tyylihän on ihan vapaa, muutama silmukka esim helmineulosta molemmissa reunoissa estää myös kääntymisen. Myös kerros kiinteitä silmukoita virkkuukoukulla voisi auttaa? Halusin tähän nyt kuitenkin "sileän" reunan, joten minun ratkaisuni oli tämä. : )Neuloin hattuun nyörit tuolla kolmen silmukan putkineulos-tyylillä. Puikoille luodaan kolme silmukkaa, koko ajan neulotaan oikeaa. Työtä ei käännetä, vaan silmukat liu'utetaan puikon toiseen päähän. Seuraava kierros alkaa siis samasta reunasta, josta edellinenkin alkoi.


Jos ohjeessa on epäselvyyttä tai muuten vain herää kysymyksiä, niin kysy vaan rohkeasti! Mukavia neulontahetkiä : )

-Anna

2 kommenttia:

  1. Moikka. Mihin lankaan tuo on verrattavissa? Kiinnostaisi kokeilla :) Pipon mitat leveys ja korkeus ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Toivottavasti olet vielä linjoilla.. Tässä : http://ainojatuhmatluistimet.blogspot.fi/2014/11/pikkuvauvan-myssykka-nro-2.html olisi mitat pipoon! : )

      Poista

Mukavaa jos kommentoit ♥