perjantai 7. marraskuuta 2014

Rapeat siemenkeksit

Päätettyämme tästä herkkupäivä -asiasta, on leipominenkin jäänyt vähän vähemmälle. Kahvin kanssa (ja noin muutenkin) tekee kamalasti mieli jotain pientä, ja muistinkin nämä keksit. Nopeita, helppoja ja hyviä. Ja TERVEELLISIÄ! Suosittelen lämpimästi kaikkia kokeilemaan näitä,  ovat todella herkullisia ja erinomaisia korvaamaan sen makeankin keksin.Voi ja maito lämmitetään, tähän sekoitetaan muut aineet. Sitten taikinasta tehdään "pötköt", jotka pyöritetään kelmun sisään. Sen jälkeen "pötköt" laitetaan jääkaappiin jähmettymään yön yli (itse tein taikinan aamusta ja paistoin keksit illalla). 
Kun taikina on jähmettynyt, leikataan pötköstä sopivia, n. parin cm paksuisia palasia. Nämä palaset asetetaan uunipellille ja eikun uuniin! Paista uunin keskitasossa 225 ° 10-15 min. Ohjeesta näitä tuli puolitoista pellillistä :)

Aatun äiti teki meille täällä heidän vierailunsa aikana näitä siemenkeksejä, jotka päätyivät kyllä melkein saman päivän aikana parempiin suihin. Ohjeen hän oli löytänyt jostakin aikakausilehdestä, mutta ohje löytyy myös TÄÄLTÄ. Tällä syöntivauhdilla tämäkään satsi ei kovin kauaa kerkeä vanhentua ;)-Anna

1 kommentti:

  1. Lisää 250g sulatettua suklaata taikinaan ja lopuksi ripottele päälle n. 100g raastettua valkosuklaata. xD -J

    VastaaPoista

Mukavaa jos kommentoit ♥