torstai 5. maaliskuuta 2015

Virkattu lippuviiri lastenhuoneeseen

 
Sain vihdoinkin pitkään mielessä pyörineen projektin päätökseen, kun viime viikolla pääsin ripustamaan Ainon huoneen seinälle virkatun lippuviirin. Näitähän on näkynyt ja näkyy edelleen paljonkin lastenhuoneen sisustuksessa, niin ommeltuina, neulottuina kuin virkattuinakin. Itse päädyin nyt tähän virkattuun versioon, jotenkin pidän sen yksinkertaisuudesta, ja mielestäni virkattu pinta näyttää kauniilta. Lähdin virkkaamaan kolmiota sen alareunasta, lisäten aina joka toisella kierroksella yhden silmukan molempiin päihin. Koukun nro oli 2,5 ja lankana käytin Svarta fåretin Matildaa (100 % puuvillalanka). Yhdistin liput toisiinsa virkkaamalla ensin 30 kjs (ripustuslenkiksi), ja sitten kiinteillä silmukoilla lippu kerrallaan kiinni ketjun jatkeeksi. Viirien väliin jätin 5 kjs. Aikaa tähän meni muutama ilta, sillä näin kärsimättömälle ihmiselle kuin minä olen, näiden virkkaaminen on aika yksitoikkoista puuhaa. ;) Kun viiri oli valmis, silitin sen vielä kevyesti höyryttämällä. Siinä silitellessäni huomasin, että muutamaan valkoiseen viiriin oli ilmestynyt likatahra, ja näissä kuvissa näkyykin kuinka olen niitä tahroja yrittänyt tuloksetta puhdistaa.. :D

Mutta likatahroista huolimatta oikein kiva viiri mielestäni, aion kyllä käyttää tätä Ainon synttäreillä koristeenakin. Jotenkin nyt vallan hullaannuin tästä, sillä työn alla on jo toinen viiri! Se tulee meidän makuuhuoneeseen, ajattelin ripustaa viirin ompelupisteeni/työpöytäni yläpuolelle. Kunhan vain nyt löytäisin motivaation virkata viirin loppuun... ;)

Mitkä yksityiskohdat on teidän lemppareita lastenhuoneessa? :)

♥Anna


24 kommenttia:

  1. Adelen huoneesta löytyy myös viirejä :)

    VastaaPoista
  2. Meillä roikkuu vauvan pinnasängyssä nauha harmaita sydämiä joissa tähtiä.
    Nämä ovat ihania :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaa suloiselta ♥ Meilläkin oli sängyssä sellainen sydänviritys, mutta se oli pakko ottaa pois kun Aino aina aamuisin repi sydämiä niin että ne irtosivat toisistaan:D

      Poista
  3. Meillä oli aikaisemmin paperiviiri lastenhuoneessa, mutta virkkasin sen tilalle tähti-viirin. Vaihtelun vuoksi voisi kyllä tehdä tällaisen lippuviirinkin. Niitä voisi sitten vaihdella vähän väliä, kun mieli muuttuu. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi tähtiviirikin olis kiva!! :) Juurikin tuon vaihtelun vuoksi, minulla ainakin tuo mieli muuttuu ihan liian tiuhaan ;)

      Poista
  4. Ihana viiri! Taidan toteuttaa saman turkoosi-valkoisena. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! :) Joo toteuta ihmeessä, kivasti piristää lastenhuonetta ♥

      Poista
  5. Ihana, tätä täytyy joskus kokeilla! :) heitin sua haasteella ;) Haaste: Minkälainen äiti olen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heitin sua toisella haasteella, sori tää pommitus! :D Moi olen Maaria!

      Poista
    2. Hei ihanaa, mä tykkään kovasti haasteista!! :) Vastaan molempiin tosi mielelläni <3

      Poista
  6. Ihan huikean kaunis lippuviiri, olet kyllä taitava käsityöihminen!
    Ainoat jutut, joita olen itse oppinut virkkaamaan ovat patalaput ja
    Isoäidinneliöt ja jälkikin on vähän sinne päin. Noh, oppia ikä kaikki.
    Osaisikohan minäkin virkata tuollaisia kolmioita, onko se hankalaa?

    Löysin tämän ihanan blogisi ihan äsken ja jäin heti koukkuun :))
    Tervetuloa vastavierailulle blogiini, jossa seikkaillaan mm. Turun
    saaristossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Teija!! :) Osaat varmasti virkata tuollaiset, nämä ovat kyllä tosi helppoja, jos sinulta isoäidinneliötkin onnistuvat niin varmasti nämäkin! :) Kokeilemaan vain, youtubesta löytyy hyviä ohjevideoitakin kun googlaa vaikka englanniksi.

      Ja kiva kuulla, harmi kun päivitystahtini on ollut vähän niin ja näin mutta täällä ollaan taas! ;) Kävinkin vastavierailulla ja ihana blogi sinulla, lukijaksi jään EHDOTTOMASTI! :)

      Poista
  7. Sinulla on ihana blogi =) Oot tosi taitava käsistäs ja teillä on niin suloinen tyttö <3 jään ehdottomasti seurailemaan teidän arkea, toivottavasti se päivittyy täältä suomestakäsinkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Henni!! :)

      Kiva että jäät seuraamaan, harmi kun tämä päivitystahti tuossa junnasi hetken mutta täällä ollaan taas!! ;) Kävin liittymässä myös sinun blogisi lukijaksi, ihanaa löytää uusia tuttavuuksia! :)

      Poista

Mukavaa jos kommentoit ♥