sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Erityiset vieraat

Tasan viikko sitten näihin aikoihin saapuivat tänne meidän vieraiksi kauan odotetut mummo ja ukki. Aino oli päiväunilta herättyään aivan ihmeissään, aluksi aivan hiljaa hiiskahtamatta tavallisen papatuksen sijasta. Mutta kyllähän hän heti muisti, ketä vieraat olivat. Niin tärkeitä Ainolle, onneksi on tuo skype olemassa. Siinä he sitten yhdessä kävivät tuliaisia läpi, Aino saikin mm. mieluisat värikynät, ovat olleet hitti siitä saakka! Onneksi väri lähtee ihan vedellä pyyhkimällä jos sattuu menemään ohi paperista, on nimittäin sattunut myös pieniä lipsahduksia.. ; ) Kahvi, ruisleipä ja karkit olivat kyllä iso piristys, täältä kun kunnon ruisleipää ei oikein saa eikä ruotsalainen kahvi pärjää kyllä millään suomalaiselle. Itse sain äidiltäni tekemän lanka- ja kangastilauksen, suuri kiitos niistä äitylille <3 Talvirenkaatkin he toivat, koskahan ne täällä täytyy vaihtaa?

Melkeinpä heti mummon ja ukin saavuttua olikin jo lähdettävä hallille. Täällähän sunnuntait ovat hyvin usein, melkeinpä poikkeuksetta, pelipäiviä. Tuon sunnuntain ottelu pelattiinkin vaaleanpunaisissa paidoissa, kyseessä oli hyväntekeväisyysottelu rintasyöpäkampanjan puolesta. Aino viihtyi pelissäkin poikkeuksellisen hyvin, mahtoipa johtua mummon ja ukin seurasta :)Maanantaina kävimme aamusta kävelyllä ja kiersimme lähiympäristön "nähtävyydet" läpi. Hieman kurja sää sattui kyllä kaikille kolmelle päivälle, jonka saimme yhdessä viettää, mutta se ei menoa haitannut lainkaan. Ainokin pääsi esittelemään lähipuiston mummolle ja ukille, voi sitä riemua :)
Tiistaina teimmekin päiväreissun Linköpingiin (n.70 km), aivan ihana kaupunki! Valtavasti pieniä putiikkeja ja ihania kauppoja, kamalasti siis hypisteltävää ja ihasteltavaa : D Löysimme myös oikein kivan lounaspaikan pienen etsiskelyn jälkeen! Varaa oli kyllä mistä valita, mutta satuimme etsimään lounaspaikkaa samaan aikaan aika monen muun kanssa, suurin osa ravintoloista oli todella täynnä. Mutta paikka johon lopulta päädyimme oli melkeinpä tyhjillään, ruoka oli hyvää ja palvelu samoin.Tiistaina illasta kävimme vielä syömässä pitsat täällä Tranåsissa eräässä ravintolassa. Pöytämme vieressä sattui olemaan akvaario jota Aino jaksoi ihastella koko ruokailun ajan. Auttoi hän kyllä myös reippaasti ukkia tyhjentämään lautasta, sillä Ainon suuhun taisivat upota kaikki reunapalat ukin pitsasta! Minä ja Marjo otimme pannupitsat, ja meni kyllä suoraan pannupitsojen top-3: seen! 

Keskiviikkona tunnelmat olivat jo hieman haikeat, ukki ja mummo kun lähtivät ajelemaan kohti tukholmaa jo puolenpäivän jälkeen. Päiväunilta herättyään Aino kiersi asuntoa ympäri monta kertaa,  ukkia ja mummoahan hän yritti etsiä. Reppana, kyllä siinä omakin silmäkulma kostui.. Kiitos vielä kaikesta mummolle ja ukille, oli ihana saada teidät tänne käymään! Sitten jäädäänkin odottamaan Annaa ja Kallea, jotka saapuvat vierailulle marraskuun puolivälissä. :)

Onneksi joululomaan ei ole enää pitkä aika, silloin pääsemme kotiin ainakin viikoksi! Mahtavaa : ) Kunpa Aino pääsisi tänä talvena nauttimaan kunnolla lumesta, viime vuonna sitä kun ei ollut nimeksikään. Eikä Ainolla varmaan noin muutenkaan olisi siitä minkäänlaista muistikuvaa ;)

-Anna, Aatu & Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa jos kommentoit ♥