keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Storgatan


Keskusta sijaitsee aivan kävelymatkan päässä meiltä. Keskuskatu, Storgatan, on tosi kaunis ja usein Ainon kanssa käymmekin ihan vain huviksemme kävelemässä sen läpi. Keskuskadun varrelta löytyvät kaikki tarvittavat palvelut, ainakin ne, mitä me olemme tähän mennessä tarvinneet (noh siis ruokakauppa ja apteekki :D). Jännä nähdä, milloin ja millaiset jouluvalot ja -koristelut keskustaan tulee, ainakin kauppoihin joulutamineet ovat jo ilmestyneet. Silloin Sundsvallissa oli ainakin ihan mielettömän hienoksi laitettu keskustan kadut joulun aikaan!Kauppoja on jonkin verran, joista tuttuja olivat kappahl, lindex, hemtex, intersport, åhlens, jc sekä dressman. Lisäksi löytyy lelukauppa, useita kenkäkauppoja, kirjakauppa, pieniä sisustuskauppoja (Aatun sanoin "tilpehööri" kauppoja) (<3), Myös pieni kangaskauppa täällä on, sielläkin olen jo useasti käynyt hypistelemässä ihania kankaita. Muutaman pikkuprojektinkin olen saanut valmiiksi, niistä vaikka joskus myöhemmin lisää.
Kauppojen edessä istuu paljon kerjäläisiä. Tai yksi, per kauppa. Samat tyypit, saman kaupan edessä, aamusta iltaan. Jotkut ihan kirjaimellisesti kerjäävät, heiluttavat rahankeruu kuppiaan ohi kävellessä. Toiset vain istuvat, joillakin on valokuva kupin vieressä, hyvin usean lapsen kuvan olen nähnyt..Tämähän on siis meille ihan uusi juttu, koska eihän näitä meillä päin näy! Helsingissä kai myös kuuluvat katukuvaan..?


Hemtexillä on tosi ihania kuoseja erilaisiin kodintekstiileihin! Åhlensilla on myös ihania juttuja kodin sisustukseen.


Paikallisesta makuunistakin on tullut muutama elokuva jo vuokrattua. Tooosi hyvä ja laaja karkkivalikoima muuten (Anna ja Kalle täällä meidän pitää sit käydä!) Hinnat suunnilleen samat kuin suomessa, karkit kylläkin halvempia. Ja tosi mukava henkilökunta : )


Täällä autoilijat väistävät jalankulkijoita todella hyvin, ilmeisesti poliisi sakottaa herkästi mikäli niin ei tapahdu!


Tässä seuraavassa kuvassa näkyy tori, jossa ne markkinat aina perjantaisin pidetään. Taustalla näkyy myös meidän lähin ruokakauppa, tosi hyvä valikoima, rakas siskoni toivoi tästä tarkempaa raporttia niin ehkä joku päivä saan sen tehtyä :D Kuvassa näkyy myös keskustan hotelli, siinä Aatu silloin aluksi asui vähän aikaa, ja siellä Aatu käy lounaalla jos kotona ei ole jostain syystä ruoka valmiina ;)-Anna

2 kommenttia:

  1. Tosi kaunista! :) ja joo odotan sitä ruokakauppapostausta kun kuuta nousevaa ;D

    VastaaPoista
  2. Todellakin käydään karkkikaupassa!! Ja kirjakauppa kiinnostaa myös. :)

    VastaaPoista

Mukavaa jos kommentoit ♥