sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Intohimo


Se alkoi aika tarkalleen nelisen vuotta sitten, ihan yks kaks yllättäen vain. Halusin neuloa itselleni pipon. Se oli harmaa, seitsemän veljestä langasta neulottu, intohimolla pyöröpuikoilla äherretty pipo. Edelleen tallessa, satunnaisesti käytössäkin. En ollut koulussa kummoisempi käsityöläinen, sellainen aika perus ahertaja. Valmiiksi tulivat, mutta eivät ehkä kestäneet lähempää tarkastelua. Mutta jostain se into vain syttyi nyt vanhempana, innoittajana on varmasti toiminut vahvasti tätini, jonka käsityötaitoja todella ihailen. Tiedän, että hänelle voin soittaa, mikäli jossain asiassa omat taidot eivät enää riitä tai kun ei vaan mene jakeluun. Ja apua saan, se on varma. : )Varsinkin äitiyslomalla homma otti tosissaan tulta alleen. Kokeilin uhkarohkeasti kaikenmoisia neulomuksia ja niitä valmistuikin tasaiseen tahtiin. Aika perussettiä kylläkin, sukkia, kaulahuiveja, pipoja.. Se tunne on vaan aivan mahtava, nähdä valmis työ ja todeta että joo, ihan ite tein sen! Omilla käsilläni! Pikkuhiljaa siirryin myös ompelemaan, ja siitähän se ajatus sitten lähtikin. Käsistä nimittäin :D siis listahan on aivan loputon, mitä nyt käsitöihin tuleekaan! Vain mielikuvitus on rajana. Ompelin Ainolle kaikenmoista reunapehmusteista leluihin, lisäksi ompelin kaikkea mahdollista kotiinkin. Keittiöpyyhkeitä, koreja, suodatinpussipussukan, ripustettavia koristesydämiä, tyynynpäällisiä... Vaatteista olen tehnyt vasta pipoja, mutta joku päivä vielä kyllä alan tehdä muitakin vaatteita Ainolle. Se on siellä to-do listalla koko ajan ollutkin ;) Sain Aatulta viime vuonna syntymäpäivälahjaksi mekkotehdas -kirjan, aion vielä tehdä ne kaikki mekot, niin ihania olivat!

Sitten löysin matonkuteet. Niistä valmistuikin lukuisia mattoja niin itselle kuin muillekin, myös koreja virkkasin minkä kerkesin. Sen jälkeen taisin innostua "entisöimään" huonekaluja.. Maalaaminen on huippukivaa!Se on minulle kyllä sellainen henkireikä, sitä kuuluisaa omaa aikaa. Neuloessa mieli kyllä jotenkin lepää, se on selvä. Ommellessa taas mieli ei niinkään lepää, mutta se on muuten vain niin kamalan kivaa puuhaa, tulee nopeammin valmista joten työn tulostakin voi ihastella nopeammin kuin neulosten. Kangaskaupat ovat minulle niitä kauppoja, joissa viettäisin vaikka pienen ikuisuuden ihan vain hypistelemällä kankaita. Ja saamalla jatkuvasti uusia ideoita... :D Kuinka monena iltana olenkaan neulonut myöhälle yöhön, ihan vaan siksi kun ei malttais millään lopettaa!

Vastoinkäymisiäkin on todellakin koettu, lukuisia, mutta vielä ne eivät ole niin suuria olleet että intohimo olisi niiden takia jotenkin hiipunut, tai motivaatio kärsinyt. Päinvastoin, siitä olen saanut vain lisää virtaa jos joku ei ensimmäisellä kerralla olekaan mennyt heti oikein. Eniten kyllä ottaa päähän, jos ompelukone tökkii, suttaa lankoja tai neula jumittuu. Täytyiskin muuten huoltaa se, kauankohan lie viime kerrasta.. :D Hyvin on kyllä tähän saakka palvellut. Aika vanhushan se jo on, mutta oikein soiva peli vielä! ..että kiitos vaan äiti lainasta ;)

Kylläpä harmitti kun luin lauantai-iltana että Tukholmassa olisi ollut käsityömessut tänä viikonloppuna. Mä niiin olisin mennyt jos olisin aiemmin tiennyt! Erilaisista facebook -ryhmistä olen kyllä myös saanut valtavasti inspiraatiota ja ideoita, apua myöskin. Sieltähän minä niistä messuistakin luin, vähän liian myöhään nyt vain. Kyllä tämä some-maailma on sitten hieno paikka :)Mutta summa summarum; Anna <3 käsityöt!! Kuvissa näkyvät jutskat ovat tämän viikon aikaansaannoksia, valmistui mm. Ainolle tuubihuiveja, tilaustyönä pipoja ja villasukat ja tuubihuivi kummitytölle.<3 Tai siis, teknisestihän toinen sukista on vielä kesken, joten taidankin tästä asettautua lemppari neulontapaikalleni, sohvan nurkkaan, ja näpertää sen valmiiksi. ;)

-Anna

3 kommenttia:

 1. Joo, Marja on kyl sellanen huipputaituri ettei oo toista! Osaispa itsekin :) kerrohan Aino-kultsille terkut!

  VastaaPoista
 2. Ootko tehny tuon vaaleanpunaisen pipon? Haluaisin siihen ohjeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunainen pipo on h&m:ltä! :) mutta samaa helmineulosta näyttäis olevan kuin tuo tekemäni tuubihuivi, ja ihan joustoneulosta tuohon alkuun..

   Poista

Mukavaa jos kommentoit ♥