lauantai 31. tammikuuta 2015

Puolukkajäädyke

Tämän parempaa herkkua en näin äkkiseltään kyllä keksi! Simppeliä ja superhyvää, ja pakkasessa pyörivät puolukatkin saa hyvin käytettyä. Itse olen vasta nyt vanhemmiten tykästynyt puolukan makuun, lapsena sitä meni vain vispipuurossa.. Aino tosin veteli viime syksynä puolukoita raakoina ihan kaksin käsin! Mummon ja ukin kanssa kun he kävivät puolukassa niin Aino vain istui mättäillä oman kipponsa kanssa ja naposteli sieltä puolukoitaan ilmekään värähtämättä : D Tätä herkkua on tarjottu Aatun perheen joulupöydässä jälkkäriksi, sieltähän tämä ohjekin on lähtöisin. Olemme tehneet sitä täällä nyt muutaman kerran, niin hyvää se vain on! Ajattelin jakaa ohjeen myös teille, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä : )

Ensin erotellaan kahdesta kananmunasta keltuaiset, ja vatkataan ne sitten yhdessä kahden "kokonaisen" kananmunan kanssa vaahdoksi. Lopuksi lisätään sokeri, vispataan kerma ja sekoitetaan nämä kaikki yhteen. Sitten sekaan vain tuo puolukkasurvos, sen määräähän voi oman maun mukaan lisätäkin. Meillä ei nyt viimeisellä kerralla ollut enää puolukkasurvosta pakkasessa, joten tein sen nopsasti kaupan pakastepuolukoista. Nekin toimivat tosi hyvin! Puolukkasurvoksen tein siis ihan vain niin, että muussassin hieman sulaneet puolukat kattilassa, niin että pieni osa jäi vielä kokonaisiksi. Sitten lisäsin hieman sokeria ja valmista tuli ;) Sitten koko setti kaadetaan voideltuun vuokaan/astiaan (esim kakkuvuoka käy hyvin!) ja laitetaan pakkaseen jäätymään. Sitten kun vielä malttaisi odottaa sitä jäätymistä.. ;)

Syödäänkö teillä puolukoita? Mitä herkkuja te olette tehneet puolukoista? :)

♥ Anna

5 kommenttia:

  1. Oi taas jotain mitä minä voisin syödä, jos vain soseutan puolukat kokonaan! Kiitos ohjeesta, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! :)
    Minä rakastan puolukkaa! Kun vielä pystyin syömään söin puolukkahillon kanssa kaikkea makaronilaatikosta lihapullakastikkeeseen. Myös ystäväni puolukkapullat olivat mielettömän hyviä! Pidän puolukan kirpakasta mausta ja myös A-muru pitää siitä. Isimies ei taas voi sietää puolukkaa. Hänen mielestään se on liian kirpeää. Tosin mainitsemani puolukkapullat hän veteli kaksin käsin, koska ei tajunnut että niissä oli puolukkaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko kommentoida kun luin monta kertaa tuon "puolukkapullat" ja mietin vaan että siis täh, niinkun lihapullia joissa on puolukkaa vai siis mitä ihmettä. Sitten tuosta lopusta tajusin että ainiin PULLIA! :D

      Poista
    2. Kokeile ihmeessä Selina, pidät tästä varmasti!! :) Nam, puolukkapulla kuulostaa hyvältä!! Onkohan Aatun äiti joskus tehnyt sellaisia, kuulostavat niin tutuilta..

      Tintti haha, no mutta voithan sä kokeilla ihan lihapulliinkin puolukkaa!! ;)

      Poista
  2. Oi onpas ihanan kuuloinen! Ei tule puolukkaa käytettyä oikeastaan muuten kuin vispipuuroon (joka on meillä ollut aina marjapuuro, vaikka onkin tehty aina puolukkaan eikä muihin marjoihin), mutta tätä vois kyllä kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin kyllä käytetään tuota marjapuuro sanaa enemmän, mutta poteto potato :D Kokeile ihmeessä, tää on I-HA-NAA!! :)

      Poista

Mukavaa jos kommentoit ♥