lauantai 6. joulukuuta 2014

DIY-valopallerot

Näitä itse tehtyjä valopallukoita on nyt pyörinyt blogissa jos toisessakin, minullakin nämä ovat olleet sillä kuuluisalla to do -listalla jo ikuisuuden (tietäisittepä mitä kaikkea se lista muuten sisältää..). Kuinka helppoja ja halpoja nämä ovatkaan, ja ihan älyttömän kauniita!Tarvitset siis;
 • valkoista lankaa (tai minkä värisiä nyt ikinä haluatkaan tehdä, melkein mikä tahansa lanka käy. Itse käytin 100% puuvillalankaa)
 • pieniä ilmapalloja (itse käytin vesi-ilmapalloja)
 • pienen astian
 • vesiliukoista liimaa (esim eri keeperi käy!)
 • vettä
 • neulan
 • sakset
 • elmukelmua & kuivumisalustan 
Sitten vain hommiin. Noiden pallojen puhaltaminen oli mielestäni koko projektin tylsin osuus, meillä ei ollut pumppua joten ihan perinteisellä tyylillä mentiin, sai meinaan vähän puhaltaa.. :D Puhalsimme palloista eri kokoisia, ja sehän nyt on ihan makuasia minkä kokoisia niistä itse haluaa. Mutta suosittelen siis sitä pumppua. Tee sitten vesi-liimaseos, sen suhde oli minulla 1:1, eli yksi osa liimaa ja yksi osa vettä. Sekoita tasaiseksi. Leikkele sopivia pätkiä lankaa (itse leikkelin aika pitkiä, halusin palloista "tiiviimpiä", muista että liian väljät eivät kestä!), kasta ne liimaseokseen ja pyörittele narut pallojen ympärille. Pallot kannattaa asettaa kuivumaan johonkin, johon saat laitettua kelmua päälle suojaksi. Annoin näiden kuivua n. yhden vuorokauden verran.


Kun pallot ovat kuivuneet, poksautellaan neulalla ilmapallot rikki palleroiden sisältä, ja valmista on! Näistä saa ihania koristeita, varsinkin kun yhdistää ne vaikkapa tuollaiseen led-valosarjaan. Kävimme vielä Ainon kanssa tuossa meidän takametsikössä etsimässä sopivia oksia, joihin asettelin roikkumaan ne pallot jotka eivät tuohon lasikulhoon mahtuneet.


♥ Anna

4 kommenttia:

 1. Kauniita! Erityisesti tuo pallovalokori on hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-) olisin jo aikopäiviä sitten kokeillut jos olisin arvannut että näistä näin kivoja tulee!

   Poista
 2. Tulipa kauniita! Minulla on ollut tämä myös TO DO -listalla vaikka kuinka kauan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! : ) Suosittelen kyllä ehdottomasti kokeilemaan, ovat nopeita tehdä! Ja olisi sitten taas yksi juttu vähemmän sillä listalla ;)

   Poista

Mukavaa jos kommentoit ♥